Mies höpöttää jotain hiusrajansa pakenemisesta, jota oma silmäni ei ole havainnut.
- Vuoden päästä oon kalju!
- Niin varmaan.
- Tuleeko sitten avioero?
- Ei, sitten tulee tupee!

Itseltäni lähtee nyt raskauden jälkimainingeissa aivan silmittömästi hiuksia ja niitä on joka paikassa. Nypin niitä peitoista, lakanoista, omista sekä lapsen vaatteista miltei pakkomielteen lailla. Kai tämä joskus lakkaa ja todennäköisesti jopa ennen kuin viimeinenkin hius on päästä karissut.

Kun synnytyksestä oli kulunut vajaat pari kuukautta, alkoivat hiukset ja iho palata normaaliin kuosiin, mikä on harmillista. Ehdin jo tottua hiuksiin, joita ei tarvitse pestä joka päivä ja ihoon, jossa ei ole näpyn näppyä. Toisaalta tilanne ei sentään ole niin paha kuin ihan raskauden alussa, jolloin hiukset tuntuivat rasvoittuvan heti suihkusta päästyäni.

Käydään nyt vielä lapsenkin pääasiat tässä läpi, kun vauhtiin päästiin. Jos jollain täällä on hiusraja paennut, niin hänellä! Hänellä oli syntyessään aika tuuheat hiukset, mutta vauvahius lähti vaihtoon otsalta päälaelle saakka ja harveni muualtakin. Uutta on tosin jo hiljalleen kasvamassa takaisin.

Olisikin itse asiassa kiva lukea, kuinka muilla. Oliko syntyessä hiuksia, lähtikö vauvahiukset ja milloin uutta kasvoi takaisin? Milloin oma mahdollinen hiustenlähtö rauhoittui?