Hohhoh. Vähänpä tiesin, kun eilen aamulla kirjoittelin työväsymyksestä. Työpaikalla odotteli pahaa aavistamatonta työntekijää tähän astisen urani ehdottomasti hankalin tilanne. Tai se kehittyi siinä aamutuimaan, kiitos erään aiemman tapahtuman ja hieman jälkijunaisen kollegani. Siinäpä se päivä sitten menikin. Sen päälle huonosti nukuttu yö, päänsärkyisenä takaisin töihin ja tulta päin. Tarkastellaan tilannetta, kunhan savu hieman hälvenee. Nyt on kuitenkin jo ihan hyvä mieli, joskin entistä väsyneempi. En jaksa enää olla edes vihainen tilanteen aiheuttajalle.

Jos hieman iloisempiin asioihin sitten. Jonkinlainen oman kodin kuume on menossa. Nykyisessä asunnossa ei sinällään ole juuri muuta vikaa kuin valjut seinät, joihin ei olla vuokralaisina sen kummemmin puututtu. Ajatus omasta kodista on pulpahtanut aiempaa voimakkaammin pintaan nyt, kun perheemme on kasvamassa. On ihan luonnollista, että koti ympäristöineen joutuu puntariin, kun kaikkea alkaa katsoa lapsiperheen silmin. Tarvittaessa tässä asunnossa pärjätään kaikilta osin vielä pitkään. Tietysti toisaalta olisi aina mielekkäämpää maksaa omaa kotia kuin vuokraa vuosi toisensa perään, joten miksei aloittaisi nyt, kun taloudelliset mahdollisuudetkin alkavat olla viimein sillä mallilla.

Onneksi ei tarvitse kiireen tai pakon ajamana selvitellä kaikkia asuntolainan ja asunnon ostamisen kiemuroita. Vierailla vesillä seilataan tässä molemmat, joten selviteltävää oikeasti piisaa. Asuntoja olemme katselleet ihan mielenkiinnosta. Mitä, missä ja millä hinnalla olisi tarjolla. Vaatimuksia toki on jo ehtinyt syntyä. Saa nähdä, kuinka niistä joutuu tosiasioisen edessä luopumaan.

Kerrostalokolmio olisi toiveena. Sellainen meillä siis on vuokrallakin, mutta ympärillä saisi olla turvallista pihamaata leikki-ikäiselle. Mieleisimmät asuinalueetkin alkavat olla selvillä. Alusta asti on ollut selvää, miltä alueilta kotia ei tulla hankkimaan. Tähän vaikuttaa osittain työn luonne, joka toisen meistä kohdalla on otettava huomioon. Sattumoisin siinä samalla oppii tuntemaan niitä levottomimpia seutuja. Sijainnissa ratkaisee sekin, että julkisten liikenneyhteyksien tulee olla sujuvat, koska niiden varassa on aikomus elää edelleen. Ruokakauppa lähimaastossa olisi hyvä juttu myös.

Pidän ennen 1970-luvua rakennetuista kerrostaloista. Luonnollisesti isot remontit täytyy olla tehtyinä. Yhden omakohtaisen putkiremontin jälkimainingit riittivät ja asiaa vahvistivat sivusta seuratut putki- ja julkisivuremontit tuttavien asuttamissa kerrostaloissa. Säilytystilaa ja erityisesti vaatehuonetta arvostan. Omaa saunaa ei tarvitse olla. Mitään erityisiä remonttitaitoja meiltä ei ainakaan etukäteen löydy eikä suuria rahoja toisten tekemiin remppoihin, mikä sekin on otettava huomioon. Lähinnä tällaisia ajatuksia tällä hetkellä.